1:1 LEIDERSCHAPSTRAJECT

Meer HART, meer VERBINDING, meer ONTSPANNING

Wat is er mogelijk wanneer je echt naar je hart durft te luisteren? Wat is er mogelijk wanneer je echt je hart durft te volgen?

Jij wilt doen wat goed voelt

Jij wilt die leidinggevende zijn die iedereen ziet, echt luistert en mensen het vertrouwen kan geven dat wat ze doen waardevol is. En je weet dat je deze persoon in de kern ook echt bent, maar iets houdt je tegen deze te zijn.

Het schuurt hier en daar. Je voelt van alles, je hart en intuitie zijn kneitersterk maar je blijft maar in je hoofd zitten. Je leidt vanuit de ratio terwijl je hierdoor de verbinding met jezelf en je team verliest of al verloren bent. Je hebt geen idee hoe je dit patroon zou moeten doorbreken. En een ding weet je zeker, het is nodig om het anders te doen. Want op dit moment is de focus weg, kost alles tijd en energie en dus geld.

coaching.laura.de.harder

Jij hebt de moed om het anders te doen

Dit is niet het zoveelste leiderschapsprogramma waarbij je tips en tricks leert om mensen te overtuigen, feedback te geven of beter en effectiever laat werken. In dit programma draait het om jou en wie jij bent en wilt zijn als moedige leider, collega en mens. Vergeet even hoe het allemaal volgens jou en anderen zou moeten en ontdek wat jij zou doen als jij je hart laat spreken.

The moment you start focusing on yourself, things start falling into place

Unknown

Na dit Traject

Na dit Traject

Moedig leiden vanuit je hart

Dit is een persoonlijk traject wat gericht is op jou als leidinggevende met alles wat daarbij hoort.

En met alles bedoel ik ook alles. Ik ben gedurende 8 maanden jouw wing(wo)man. Zo creëren we ruimte en rust voor jou om de verandering in gang te zetten en te realiseren. 

Ik begeleid jou acht maanden lang intensief 1:1, on the job en in combinatie met jouw team zodat we echt alles aanraken. Het team wordt meegenomen in ons traject wat inhoud dat ook zij zullen worden gecoacht als groep en individu. Ik sta aan jouw zijde, kijk met je mee en versterk jou als mens en leider.

Dit traject gaat voelen als een reset waarbij je oude gewoontes achter je laat en al het geleerde meeneemt en beter maakt. Het gaat zorgen voor een transformatie bij jou en je team. Want jij gaat uit je hoofd om zo vanuit je hart te kunnen leiden. 

coachgesprek.lauradeharder

Referenties

foto.martijn

Ik kwam bij Laura omdat ik meer uit mijn eigen kwaliteiten wilde halen en bij het maken van beslissingen de juiste keuzes wilde maken. Door haar coaching heb ik (weer) inzicht gekregen in mijn eigenschappen en kwaliteiten en lukt het mij beter om door een andere bril naar mijzelf te kijken. De frustratie die ik soms ervoer kan ik nu vermijden. Ik denk dat iedereen die zelfreflectie kan gebruiken en toe wil laten bij Laura terecht kan. Dit om verder te komen en zaken waar je vanaf wilt kunt laten rusten en er kunt laten zijn.

Martijn Wokke

Katja Both

Laura is heel professioneel en is heel goed in je uitdagen om verder en dieper na te denken. Ze kan goed luisteren en heeft het talent om door te vragen. Ze durft vragen te stellen die anderen misschien niet durven stellen waarmee ze je zelf na laat denken en tegelijkertijd inzichten geeft. Laura is betrokken en heeft een enorme drive om jouw drive naar boven te halen. Dat doet ze zonder oordelen en op een open manier waarmee ze je helpt dicht bij jezelf te blijven. Daarbij neemt ze de tijd voor je en kun je haar altijd alles vragen. Ik raad een traject bij Laura aan als je voelt dat je klaar bent voor verandering maar niet weet hoe je het aan moet pakken!

Katja Both

Sanne Kaandorp

Laura stelt open vragen op een manier waardoor je aan het denken wordt gezet over je huidige manier van denken en benaderen van bepaalde situaties. De sessies waren altijd fijn en voelde vertrouwd, ook door het gebruik van voorbeelden zorgde Laura voor perspectief in hoe ik dingen kan benaderen en aanpakken.

Sanne Kaandorp

lauradeharder.coaching

Nog even voorstellen

Hi ik ben Laura de Harder en als leiderschapscoach is het mijn missie om leidinggevenden met het hart te laten leiden en vanuit deze krachtige plek hun team te verleiden hetzelfde te doen.

Vertrouwen op mijn intuïtie deed ik vrijwel nooit. Mijn hoofd overschreeuwde mijn gevoel door te beredeneren, analyseren en beargumenteren. Dit zorgde ervoor dat ik in mijn leven veel heb gevochten tegen mijzelf. Dat dit mij enorm veel energie, tijd en plezier heeft gekost is een ding wat zeker is. En het had niet gehoeven…wanneer ik ‘gewoon’ mijn hart had gevolgd.

In 2010 maakte ik de stap naar een leidinggevende rol. Ik had geen idee hoe ik hier het beste invulling aan moest geven dus ik hield mij vooral vast aan feiten. Ik leidde rationeel, stuurde aan op de taak en zorgde zo voor mooie resultaten. Maar ik raakte mijzelf kwijt, ik maakte keuzes die tegen mijn gevoel in gingen. Ik wilde het management en mijn team teveel pleasen, stond continue tussen twee vuren in voor mijn gevoel. Ik deed alles wat ik dacht dat nodig was en waar anderen behoefte aan hadden. En vergat hierbij mijzelf.

Terugkijkend leidde ik niet vanuit mijn hart. Ik leidde op een manier die ik interpreteerde als gewenst en bewezen succesvol. Mijn team kreeg Laura, maar niet de pure, 100% gemotiveerde, eerlijke en positieve versie. Ik hield mijzelf en daardoor mijn team klein. En voorkwam dat we van goede resultaten naar fantastische en mindblowing cijfers gingen.

Door mijn ervaring als leidinggevende en coach is het mijn missie om jou in jouw leidinggevende rol te inspireren en te helpen om (meer) vanuit je hart te leiden. Deze wereld heeft meer van jou nodig, meer verbinding, meer hart.

 

Veelgestelde vragen

Ik heb niet een ‘standaard’ manier van coachen, ik zet in wat nodig is in onze samenwerking met als doel jou stappen te laten maken.

Ik baseer mijn coaching op het gedachtegoed van Dienend Leiderschap waarbij ik uitga van 8 peilers. Deze 8 peilers diep ik uit in onze samenwerking.

Mijn manier van coachen zal per fase in het traject verschillen. Ik vind het belangrijk helderheid te creëren en we een stevig fundament leggen voordat we gaan bouwen. De opbouw is even belangrijk als de transformatie zelf. Dit kan betekenen dat ik het ene moment Transactionele Analyse inzet, Voice Dialogue of werk met Insights Discovery. 

10 jaar geleden werd coaching verre van geaccepteerd. Vandaag is er gelukkig al veel meer acceptatie en nog steeds hoor en voel ik regelmatig weerstand. Vraag jezelf eens af; tegenover wie voel jij je zwak?

Het zelf ombuigen van je (beperkende) overtuigingen is vrijwel onmogelijk. Jou gedachten en je ego zullen er altijd voor zorgen dat jij de weg kiest die voor jou het meest effectief en prettigst is. Als coach help ik jou je gedachten te doorbreken waardoor je in staat bent om je overtuigingen te gaan herkennen en om te buigen.

Coaching versterkt je bewustzijn, je mentale draagkracht en helpt je authentieke keuzes te maken. De stap zetten om gecoacht te worden verlangd lef en zelfvertrouwen en is in geen geval een teken van zwakte.

Ja dit is een relevante vraag, want waarom zou je mij als coach inzetten terwijl er een prima optie vanuit werk is. Deze persoon kent de organisatie, hij of zij kent jou manager en je team. Door een compleet plaatje te hebben kan je coach je goed adviseren en werken met wat er is.

En dit is juist wat ik als coach niet doe. Ik kijk naar jou en wie jij bent. Jij hebt de kennis van jouw vakgebied en ik zal je niet kunnen vertellen hoe je iets moet doen – ik onderzoek samen met jou waarom je doet wat je doet. En stel ik vragen om ervoor te zorgen dat je je bewust wordt van de keuzes die jij maakt voor jezelf en of deze keuzes je datgene opleveren wat je hoopt en wilt. Ik focus me op jouw mindset omdat jij de kennis en de kracht hebt om de keuzes te maken die jou en de organisatie dienen.

Als je echt het beste met jezelf voor hebt, kies dan voor jezelf. En vraag jezelf dan af: kies ik voor iemand die me wordt toegewezen of voor iemand die mij de ruimte geeft en mij begrijpt.

Ja dat is zeker mogelijk. Door de huidige situatie coach ik veel online. Wandelen door het bos, over het strand of door de duinen kan ook. Onderweg bespreken we situaties en inzichten die je vanuit de praktijk of de opdrachten uit het werkboek op deed.

Kennismaken?

Ben je nieuwsgierig geworden? Graag onderzoek ik samen met jou of mijn 1:1 programma wat voor jou is

Scroll naar boven