Blog

Hoe vermijd je jouw valkuilen?

13 juni 2022

Het is alweer niet gelukt om op tijd naar huis te gaan. Jij staat als die-hard nog van alles te regelen. ‘Part of the job’ vertel je iedereen, maar eigenlijk zou je willen dat het niet allemaal op jou aankomt. Je hebt een gigantisch verantwoordelijkheidsgevoel, een prachtige kwaliteit. En hoe kan het dan dat dit je zoveel energie kost?

Hoort het er niet gewoon bij?

Als manager events ben jij eindverantwoordelijk voor alle projecten en is het aan jou om het overzicht te houden en zaken in goede banen te leiden. Jij bent een kei in alle ballen in de lucht houden, mensen verbinden, heldere communicatie en keihard genieten. Voor jou zijn dit doodnormale vaardigheden. En eigenlijk zijn het fantastische kwaliteiten die jij niet meer als kwaliteit ziet.

Wanneer je in de events of leisure industrie werkt is het toch de normaalste zaak dat je veel op je bord hebt? Vaak komt alles tegelijk en willen mensen altijd op hetzelfde moment iets van je.

Van kwaliteit naar valkuil

Dingen waar je goed in bent en waarvan je geniet worden gedreven door of zijn zeer waarschijnlijk jouw kwaliteiten. Je krijgt energie door jouw kwaliteiten of talenten in te zetten. Maar wanneer je jouw kwaliteit overmatig gebruikt, dan kan dit doorslaan in een valkuil.

Het Kernkwadrant

Dit model maakt inzichtelijk waar jouw kwaliteiten zitten, welk gedrag je laat zien wanneer je in je valkuil terecht komt, welke uitdaging je hebt aan te pakken om uit je valkuil te komen en aan welk gedrag je een hekel hebt. 

Jij kunt aan de juiste touwtjes trekken om ervoor te zorgen dat je jouw kwaliteiten optimaal blijft inzetten door dit kwadrant voor jezelf helder te hebben.

Kernkwadrant

Een voorbeeld; wanneer jij als kwaliteit hebt Doelgericht dan zou teveel van het goede (valkuil) kunnen zijn Doordrammen (omdat je je doel graag wilt bereiken en anderen daartoe aan wilt zetten). Je uitdaging is het positief tegenovergestelde, in dit geval zou dat Ruimte geven kunnen zijn (in plaats van doordrammen doe je een stap terug). Teveel Ruimte geven leidt tot jouw allergie, in dit kwadrant zou de allergie Afwachtend kunnen zijn. 

Stap uit jouw valkuilen

Ga aan de slag met jouw kwaliteiten met behulp van het kernkwadrant. Hoe? Gebruik onderstaande vragen om erachter te komen wat jouw uitdagingen zijn en hoe jouw kwaliteiten eruit zien.

Kernkwaliteiten

 • Anderen waarderen mij om…..
 • In anderen stimuleer ik…
 • Ik vind het heel gewoon….

Valkuilen

 • Wat ik bij anderen relativeer is….
 • Anderen verwijten mij dat ik…
 • Onder druk verval ik soms in…

Uitdagingen

 • Ik mis in mijzelf…
 • In anderen bewonder ik…
 • Wat ik nodig heb om als mens compleet te zijn is….

Allergieën

 • Ik erger me groen en geel aan…
 • Ik word moedeloos van…
 • Bij anderen kan ik niet tegen…
Ik ben heel erg benieuwd naar jouw kwaliteiten en hoe je deze in zet.


Liefs, Laura

Deel hem!

Vond je deze blog interessant?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
laura de harder

Over Laura de Harder

Ik ben Laura de Harder, mindset coach en trainer voor managers en teams in evenementen, leisure en hospitality. Met een positieve en enthousiaste benadering werk ik met jou samen aan een sterke mindset. Dit doe ik door middel van mijn nieuwsgierigheid en het koppelen van mijn ervaring en kennis aan jouw situatie. Vanuit oprecht contact, prikkel ik en daag ik jou uit om het beste uit jezelf en elkaar te halen. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven