Over Laura

De afgelopen 15 jaar heb ik als leidinggevende in de leisure en toerisme branche gewerkt. Anderen een onvergetelijke tijd te bezorgen was mijn doel. Nu is het mijn missie om ervoor te zorgen dat mensen, die altijd voor anderen klaar staan, in de juiste mindset te krijgen en te houden.

Van rauwdouwer naar keurig meisje, mijn overlevingsstrategie

Als dochter van een marinier groeide ik op in het Noordelijkste puntje van Noord-Holland. Mijn vader was veel op zee en mijn moeder was huisvrouw en zorgde voor mij en mijn broertjes. Als klein kind heb ik mijn moeder altijd willen ontzien en maakte ik me, in huis, vaak onzichtbaar. Wanneer ik buiten speelde was ik een draak en haalde ik veel kattenkwaad uit. Ik drukte kauwgom in deursloten, wikkelde hondendrollen in een krant en gooide deze als pakketje door brievenbussen, schoot besjes op de schoonste auto’s, blokkeerde voordeuren met de GFT bak … en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk, terugkijkend, een uitlaatklep voor de energie die ik dikwijls binnen hield.

Terwijl de rest van mijn klasgenootjes reikhalzend uitkeek naar het leukste jaar van de basisschool, groep 8, verhuisde ik met mijn ouders en broertjes naar een dorpje ten Westen van Londen, Northwood. Als expats woonden we hier in een riant huis met zwembad en ging ik naar een meisjesschool in uniform. Ik kan me mijn eerste dag op school nog goed herinneren, ik sprak nauwelijks Engels en begreep niets van wat mijn juf vertelde. Ik werd niet betrokken bij de gesprekken van anderen en had geen idee waar ik naartoe moest en wat er van mij werd verwacht. Langzamerhand leerde ik de taal en had ik me zo aangepast dat ik prima mee kon komen met de rest van mijn klasgenootjes. Ik bloeide op en genoot van mijn Engelse leven.

Na 3 jaar, in 1997, verhuisden we terug naar Nederland. Ik begon op de HAVO in Alkmaar. Van een gedisciplineerd en overzichtelijk leven kwam ik in een soort chaos terecht. Als 14-jarig meisje voelde ik me enorm onzeker en kwetsbaar, alles wat ik wilde was geaccepteerd worden. En dat lukte, zeker, want ik was inmiddels een ster geworden in het aanpassen aan de meest uitdagende situaties. Door te voldoen aan de verwachting en wensen van anderen werd ik geaccepteerd, mijn overlevingsstrategie.

lauradeharder.mindsetcoaching

Ik deed wat ik dacht dat nodig was om gelukkig te worden

Ik koos ervoor om in Leeuwarden de studie Leisure Management te starten, dit was 100% mijn eigen keuze. Deze wereld trok me. De energie, de onbegrensde mogelijkheden en het enthousiasme spatten ervan af, hier wilde ik onderdeel van zijn.

Na het afronden van mijn studie kwam ik in het toerisme terecht. Ik was nieuwsgierig en het avontuur lonkte. Mijn doel binnen het bedrijf was om onderdeel te worden van het MT (Management Team). Waarom ik deze focus had? Aan mijn omgeving laten zien dat ik goed genoeg was en echt wat kon. Mijn oudste broertje was inmiddels piloot en mijn jongere broertje startte de studie Econometrie. Ik wilde ook met iets thuiskomen waar mijn familie trots op zou zijn. Ik volgde mijn hoofd, deed wat ik dacht dat nodig was om gelukkig te worden, ik streefde naar erkenning en waardering, het applaus. En toch knaagde er een gevoel in mij, het gevoel dat mij vertelde dat ik niet was wie ik echt was. Voor een hele lange tijd heb ik dit kunnen negeren tot het moment dat ik wel ging luisteren. Op een gegeven moment werd het zo erg dat ik mezelf naar werk moest slepen, het plezier ontbrak en mijn energie stroomde uit mij vandaan.

2016 was voor mij een eyeopener toen ik de opleiding tot Insights Discovery practitioner deed. Op het moment dat ik de kamer binnenstapte wist ik dat dit mijn wereld was. De mensen die ik sprak spraken mijn taal en hadden of deden al wat ik heel graag wilde doen. Om te beginnen als zelfstandig coach voelde nog een brug te ver. Wel ging ik mij meer dan ooit focussen op persoon- en teamontwikkeling binnen de organisatie. Helaas kreeg ik weinig ruimte om me hierin te groeien. Ik leverde alleen geld op als ik reizen verkocht. Opnieuw voelde ik me onbegrepen en niet gewaardeerd en dit keer hakte ik de knoop door om weg te gaan bij mijn toenmalige werkgever.

De sprong in het diepe

Op het moment dat ik had besloten weg te gaan, sloeg de paniek toe. Wat als deze beslissing HELEMAAL verkeerd uit zou pakken? Wat gooide ik in hemelsnaam weg? Een vast contract, leuke collega’s, een wereld die ik goed kende, mooie reizen die ik voor heel weinig geld mocht maken… Allemaal relevante zorgen en ik kreeg er zoveel meer voor terug.

Kiezen om te stoppen bij een organisatie, die mijn dromen en ideeën niet steunt, is een van de beste beslissingen die ik kon maken.

Deze nieuwe start greep ik aan om me verder te ontwikkelen als trainer en coach. Ik volgde de opleiding professioneel coach en sloot me aan bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). De drive die ik voelde om me verder te ontwikkelen en mensen te inspireren met mijn coaching en trainingen werd steeds groter. In 2020 schreef ik me in bij de KVK om mijn eigen coachpraktijk te starten.

Nu heb ik de allerleukste baan die ik me maar kan voorstellen. Vanuit Laura de Harder coaching help ik leidinggevenden in de events-, hospitality en leisure branche om leiding te nemen in het leven en werk. Door te coachen op mindset zie ik dat ik anderen kan helpen om sterke keuzes te maken. En met meer energie te doen waar ze goed in zijn.

Als je mij echt zou kennen

Als je mij echt zou kennen zou je weten dat…

En nu jij...!

Je hebt tot hier gelezen en of mijn podcast geluisterd, nu ben ik nieuwsgierig naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je gebracht tot waar je nu bent en waar wil je naar toe?

Vul het formulier hier onder in en ik neem binnen 24 uur contact met je op

laura de harder
Scroll naar boven