Over Laura

Juist door altijd te doen wat ik dacht dat van mij werd verwacht, stapte ik keer op keer over mijn eigen gevoel heen. Nu ik vanuit mijn hart leid maak ik krachtige keuzes, ervaar ik rust en heb ik het vertrouwen dat wat ik ook kies goed is

Het grootste deel van mijn leven duwde ik mijn gevoel weg

Het grootste deel van mijn leven duwde ik mijn gevoel weg. Ik leefde vanuit mijn hoofd, de ratio, en was een kei in het analyseren, observeren en redeneren van situaties en gebeurtenissen. De keuzes die ik maakte waren vaak gebaseerd op de wensen en verlangens van anderen. Wat ik wilde vond ik minder belangrijk. Ik was toch wel sterk genoeg om me aan te passen. Dat maakte alles een stuk makkelijker en minder gecompliceerd.

Tot ik in mijn werk als leidinggevende een nieuwe manager kreeg die na 6 dagen het vertrouwen in mij opzegde. Er schoten tal van gedachten door mijn hoofd en ik voelde me vernederd, mislukt en boos. Ik schoot in de vechtstand en heb alles gedaan om hem ervan te overtuigen dat ik wel goed genoeg was en een tweede kans verdiende. Ik voelde angst en ongemak maar duwde dit weg door continue alert te zijn en op alles wat er gezegd werd een weerwoord te hebben.

Wegduwen van mijn emoties ging na 2 maanden spanning, onzekerheid en stress niet meer. Ik was mijzelf volledig kwijt. De enige keuze die ik had was voelen hoe bang ik was. Na altijd maar willen begrijpen en verklaren lukte het me dit keer om mijn hart te volgen. Het zaadje naar Hart Leiderschap was gepland.

lauradeharder.mindsetcoaching

Ik ervaarde enorm veel rust en kracht door vanuit mijn hart te kiezen

Nu ik had ervaren hoe enorm veel rust en tegelijkertijd kracht ik had door vanuit mijn hart te kiezen, kon ik niet meer om deze energie heen. Wilde ik dit ook niet meer. Maar mijn patronen waren diep ingesleten en ik verviel dikwijls terug in de analyse.

De overtuigingen die mij beperkte om de stap te maken naar professioneel coach en trainer hebben mij lang tegengehouden te doen wat ik met heel mijn hart wilde doen. Dat imposter syndroom wat ervoor zorgt dat je gaat geloven dat je niets weet, denken dat anderen het beter weten, denken dat niemand op mij zat te wachten. Yes alles heb ik voorbij zien komen.

Hart Leiderschap it is

En nog steeds kan mijn hoofd een loopje met me nemen. Als ik moe ben of onder druk sta. BAM dan schiet ik in mijn hoofd en gaat die innerlijke criticus los. Angst, twijfel en onzekerheid steken dan weer de kop op. Gevoelens waar ik het liefst zo snel mogelijk bij weg ga…

Ik herken hetzelfde proces bij leidinggevenden en teams waarmee ik werk. Het vast willen houden aan wat we kennen, aan de norm…de manier waarop we zijn geconditioneerd. Enorm veel belang hechten aan anderen die ons vertellen wat goed is en wat fout, de regels die (begrijp me niet verkeerd, want regels zijn nodig) we ons zelf opleggen. Het is allemaal vanuit de ratio. De verbinding met het hart wordt niet gemaakt en gevoeld.

Leiden vanuit je hart is prachtig en tegelijkertijd bizar moeilijk. Kijk maar eens om je heen al die prikkels, oordelen, meningen en twijfels. De huidige maatschappij is werkelijk dodelijk voor het leven vanuit onze intuïtie. Hoe meer je Netflix kijkt, zinloos op je telefoon scrolt, uit verbinding gaat met vrienden en familie hoe minder je contact kunt maken met wat je echt voelt. 

Als trainer en coach is het mijn missie om leidinggevenden (weer) te laten voelen. Want voelen doen we wel, maar hoe vaak nemen we ons gevoel, onze intuïtie, echt mee in beslissingen die we maken?

Als je mij echt zou kennen

Als je mij echt zou kennen zou je weten dat…

En nu jij...!

Je hebt tot hier gelezen en of mijn podcast geluisterd, nu ben ik nieuwsgierig naar wie jij bent. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je gebracht tot waar je nu bent en waar wil je naar toe?

Vul het formulier hier onder in en ik neem binnen 24 uur contact met je op

laura de harder
Scroll naar boven