TEAMS

Waar jullie het ene geweldige resultaat na het andere halen. Waar de energie stroomt, iedereen zichzelf kan zijn en mensen zich stuk voor stuk verantwoordelijk voelen en volledig betrokken zijn? Dat is de definitie van een succesvol team.

Verlangen jullie naar moeiteloos samenwerken?

Met de juiste synergie kunnen jullie als team tot grote hoogtes stijgen. Het enige wat hiervoor nodig is, is aandacht – voor elkaar. Ieder team kan een succesvol team worden wanneer alle mensen bereid zijn te gaan voor het grotere geheel.

En hier heb jij als leidinggevende een verantwoordelijkheid in te nemen. 

Door te doen wat er toe doet. Voor iedereen persoonlijk, voor het team en voor het bedrijf

Bepalen waar te beginnen is misschien wel het moeilijkst en kost het meeste tijd. Daar ga ik jullie bij helpen. Op een praktische manier doen, voelen en ervaren hoe het is wanneer jullie samenwerking optimaal is. Er volop een heerlijke dag van maken waarin alles mogelijk is en mag. Als startpunt voor dat succesvolle team.

Want alles is er al. Het komt er alleen nog niet uit.

En dit inzicht, de hoe dan, de sleutel  – hebben jullie na deze dag in handen

Go team go!

lauradeharder.teamcoaching

Hoe zou het zijn als…

Strength lies in differences, not in similarities

Stephen Covey

De beste resultaten behaal je samen

En dit gebeurd niet zomaar. Om mooie resultaten te behalen dient het team als een geoliede machine samen te werken. Stel je eens voor dat jouw team werkt als een perfect afgestemde motor waar alle tandwieltjes naadloos in elkaar vallen. Met een druk op de knop gaan de tandwieltjes draaien en voila het eindresultaat is verbluffend en heeft niet eens zoveel moeite gekost. Hoe krijg je dit voor elkaar? In events, leisure en hospitality zorg jij ervoor dat anderen een waanzinnige en onvergetelijke tijd hebben. Dit kun je niet alleen. Je krijgt continue vragen, je bent figuurlijke brandjes aan het blussen en wilt overkomen alsof je echt de tijd neemt voor iedereen. Jij staat als leidinggevende voor een fikse uitdaging, je wilt je klanten tevreden houden, ervoor zorgen dat je team loopt en voorkomen dat je je eigen hoofd verliest. 

Wat als het runnen van een evenement of het in- en uitchecken van gasten op de vertrek- en aankomst dag moeiteloos gaat? 

Maar dan ook echt MOEITELOOS, zou dat niet fantastisch zijn? Jij kunt oprecht genieten zonder dat je je hoeft af te vragen of het wel gaat zoals het moet. Jij durft je team verantwoordelijk te maken waardoor jij ruimte ervaart om overzicht te bewaren en bij te sturen. Je weet hoe de kwaliteiten van je team in kunt zetten waardoor ze elkaar perfect aanvullen. Er is ruimte voor ontwikkeling en er is voldoende gelegenheid voor het team om zich te specialiseren in de richting van zijn of haar kwaliteiten. Er heerst veiligheid en vertrouwen en vanuit hier mogen discussies en conflicten bestaan. Want juist door kleine opschuddingen groeien mooie ideeën. Iedereen is betrokken en voelt zich verantwoordelijk. Er is echt aandacht voor gezamenlijke doelen waardoor resultaten door het dak gaan.

Wat houdt de Introductie Training in?

750,- euro per dagdeel + 250,- euro per persoon

Op basis van een halve dag training, voorbereidingen en afdrukken rapporten. Met een groep van 3-12 personen bereiken we het mooiste resultaat.

lauradeharder.coaching

Maak de impact blijvend

Verdieping in jouw persoonlijke stijl door mijn coaching

Naast het trainen van jullie, als team of groep, is 1:1 coaching mogelijk. In de coaching werk ik samen met jou om ervoor te zorgen dat je een verdiepingsslag maakt in de manier waarop je leiding geeft. Vragen zoals ‘Hoe kan ik goed afstemmen op mijn team’, ‘Welk type leiderschap past mij’ en ‘Hoe zorg ik ervoor dat het team mooie resultaten haalt’ behandelen we in deze coachsessie(s)

Het borgen van teameffectiviteit en leiderschapsontwikkeling

Na 1 sessie heb je een mooie basis te pakken. Je kent jezelf beter, je begrijpt de mensen om je heen beter en brengt het geleerde in de praktijk. En nu is de grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat er verandering in jouw manier van werken plaatsvindt. 

In de vervolgtrainingen ga je net even een stap verder waardoor je een bredere kennis hebt, handvatten krijgt om in de praktijk toe te passen en het veranderproces in goede banen kunt leiden.

Referenties

foto monica

I contacted Laura to find out whether she could help the Lead Links with providing practical tools in order to improve their experience with leading the teams. Laura listened very well to what we were looking for and designed a tailor-made program which included individual coaching sessions, group sessions and the Insight Discovery assessments. The Lead Links evaluated the training very efficient and practical. On a different occasion, I approached Laura to help us with a team building activity which was meant to be fun and at the same time, efficient for the Company. She made several proposals and I selected the ‘Cover Magazine’, which proved to be such an exciting and interesting exercise. We had the opportunity to envisage the Company mission and vision through images and we created the best covers. The team work was amazing and we had so much fun. I highly recommend Laura for all these activities as she is a good listener to what the needs are and always comes up with tailor-made solutions and several options to choose. It was a fantastic experience working together with her!

Monica Milcoveanu

Rik Wijnker

Laura is in de gespreksvoering erg prettig. Ze gaf me ruimte en tijd om na te denken en uit te leggen. Daarnaast vraagt ze door wat maakt dat er diepgang komt in het gesprek. Ik voelde mij erg op mijn gemak tijdens de sessies en het hielp om open te zijn en te kunnen reflecteren op mijzelf. De kleurentool van Insights Discovery heeft mij duidelijk gemaakt hoe ik handel in verschillende situaties. Laura heeft mij geholpen om concrete voorbeelden voor mij te nemen zodat ik het ook in de toekomst ga herkennen zodra het voorkomt. Wat mij daarnaast ontzettend veel heeft gebracht is de koppeling naar mijn eigen gedrag en hoe dit kan worden geïnterpreteerd door iemand anders. Hierdoor heb ik echt geleerd hoe ik kan reflecteren op mijn eigen handelen.

Rik Wijnker

Katja Both

Laura is heel professioneel en is heel goed in je uitdagen om verder en dieper na te denken. Ze kan goed luisteren en heeft het talent om door te vragen. Ze durft vragen te stellen die anderen misschien niet durven stellen waarmee ze je zelf na laat denken en tegelijkertijd inzichten geeft. Laura is betrokken en heeft een enorme drive om jouw drive naar boven te halen. Dat doet ze zonder oordelen en op een open manier waarmee ze je helpt dicht bij jezelf te blijven. Daarbij neemt ze de tijd voor je en kun je haar altijd alles vragen. Ik raad een traject bij Laura aan als je voelt dat je klaar bent voor verandering maar niet weet hoe je het aan moet pakken!

Katja Both

lauradeharder.mindset.coaching

In een klap zag ik het…

Sinds mijn 23ste volg ik regelmatig trainingen en opleidingen met betrekking tot persoonlijk leiderschap en mindset. In die jaren heb ik veel over mijzelf geleerd en ik leer nog elke dag. Ik geloof ook niet dat ik, niemand, ooit alles zal weten. Een bizar en tegelijkertijd heerlijk idee vind ik dat.

In 2016 werkte ik bij een reisbedrijf waar veel aan persoonlijke ontwikkeling werd gedaan. Mensen kregen budget en mogelijkheden om zichzelf beter te leren kennen waardoor het werkplezier en de efficientie konden worden vergroot. Het begon mij meer en meer op te vallen dat iedereen zich onafhankelijk van elkaar mooi ontwikkelde, maar er nauwelijks sprake was van ‘samen’ ontwikkelen en groeien.

Ik verdiepte me in verschillende tools die ervoor zouden zorgen dat de samenwerking tussen teams en leidinggevenden naar een hoger niveau kon worden getild. In mijn ogen was stap 1 begrijpen, jezelf begrijpen en elkaar begrijpen. Insights Discovery heeft me in no time overtuigd. Toen ik mijn rapport terug kreeg, vielen heel veel puzzelstukjes op z’n plek. Mijn passie had een vorm gekregen en ik zag perspectief. Ik ontmoette zelfstandig trainers en coaches en wist dat ik dit ook wilde doen. Ik ontwikkelde me tot geaccrediteerd Insights Discovery trainer en ben sinds 2016 actief.

Het duurde nog 4 jaar tot ik zover zou zijn en in 2020 startte ik Laura de Harder Coaching. Ik ben enorm trots dat ik ook met Insights Discovery mag werken en hoop dat ik deze prachtige tool met veel mensen kan delen.

In mijn trainingen vormt Insights Discovery de basis. Insights Discovery is een kleurentool die jullie binnen no time inzicht geeft in de voorkeuren van elk individu en die van het team. Jullie krijgen inzicht in de kwaliteiten en aandachtspunten van het team en met deze kennis kunnen jullie gericht keuzes maken en moeiteloos resultaten behalen.

Veelgestelde vragen

De training kan ik zowel op locatie als bij jullie op kantoor komen geven. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte is voor het aantal mensen dat mee zal doen aan de training. Ik neem een vloer mat mee met 3,5 meter doorsnede – hier zet ik nog stoelen omheen. Dan heb je een idee hoe groot de ruimte dient te zijn.

Tijdens de training, of in de coachingsessie voorafgaand aan de training, belicht ik de theorie achter Insights Discovery. Wanneer je weet hoe het instrument is opgebouwd en welke mogelijkheden er zijn, lukt het om hier ook mee aan de slag te gaan in de praktijk. Het gevaar van kleurentools als Insights Discovery is in hokjes denken. Om te voorkomen dat dit gebeurd leer ik je alle ins en outs. Het belangrijkst wat de training jou, en je team, leert is hoe je dient af te stemmen op elkaar zodat je moeiteloos de best resultaten gaat behalen. 

Voordat ik de rapporten overhandig wil ik de theorie achter het instrument goed hebben uitgelegd. En natuurlijk wil je graag weten wat zo een flink rapport allemaal over jou zegt dus zorg ik ervoor dat je binnen korte tijd weet hoe je jouw kwaliteiten en voorkeuren op de beste manier in kunt zetten. Ik stuur de rapporten niet op zonder dat ik eerst de theorie heb uitgelegd. In deze uitleg leer je over alle Insights Discovery types en niet alleen over jouw type en voorkeursstijl.

Insights Discovery biedt enorm veel mogelijkheden en deze training is slechts de introductie op een  multi inzetbare tool. Wanneer je de kennis hebt van de kleuren en de mogelijkheden om met je team stappen te maken en beter te worden, dan kun je de verdieping opzoeken door de tool ook in te zetten in 360 graden feedback, verkoop gesprekken en leiderschapsontwikkeling

Scroll naar boven